bijsterbosch over een of twee jaar gaat het loos

Bert Bijsterbosch uit Welsum is sinds september vorig jaar officieel dealer van de scooters van het Nederlandse merk Ebretti. Deze retroscooters (uitgevoerd in de klassieke stijl van de jaren vijftig, zestig en zeventig) rijden op elektriciteit. “Ik loop misschien net iets op de muziek vooruit, maar dit is de toekomst”, vertelt Bert. “Het komt eraan, het gaat erg snel, de eerste auto’s en vrachtwagens rijden ook al rond op elektriciteit. Ik verwacht dat het over een of twee jaar helemaal loos gaat.” Zaterdag 23 april presenteert Bert een grote opstapdag. Iedereen mag vrijblijvend een ritje maken op één van zijn scooters en kennis maken met het elektrische rijden.

Bert, een telg van de familie Bijsterbosch, die vroeger een groot transportbedrijf in Welsum had, is in zijn dagelijks leven werkplaatsreceptionist bij een vrachtwagengarage. In zijn vrije tijd ontplooit hij onder de naam ‘Bert Bijsterbosch Handelsonderneming’ verschillende activiteiten. Hij verzorgt bijvoorbeeld onderhoud en reparaties aan auto’s, lichte bedrijfsauto’s en oldtimers, heeft een eigen haal- en brengservice en levert onder andere banden. Voor een volledig overzicht van zijn activiteiten kun je een kijkje nemen op staging2.bbhwelsum.nl

De scooters van Ebretti kwamen onverwachts op zijn pad. “Ik raakte een tijdje geleden bij een benzinepomp aan de praat met een man. Hij bleek één van de bazen van Ebretti Benelux te zijn. Het was puur toeval. Daarna heb ik een bezoek gebracht aan de fabriek in Huizen. Ik heb er een rondleiding gekregen, een proefritje gemaakt en was daarna meteen verkocht. Het zijn prachtige en kwalitatief zeer goede scooters. Door hun retrostijl vallen ze bovendien op en ook wat techniek betreft, is het een hoogwaardig product.”

Bert verkoopt de scooters vanuit zijn bedrijfsadres in Welsum, en heeft een onbemande showroom in Bathmen, waar wisselende uitvoeringen van de scooter te zien zijn. Als dealer mag hij zich richten op het gebied tussen Zwolle en Rijssen en dus ook Salland.

Hij regelt ook de service. De scooters rijden vrijwel geluidloos. Een proefritje leert dat de gashendel (alhoewel dat in de context van een elektrische scooter wellicht een verkeerde woordkeuze is) fel is afgesteld, maar na de eerste tientallen meters heb je het gevoel wel te pakken en beleef je een zeer aangename rijervaring. De scooters zijn verkrijgbaar vanaf 2.495 euro. “Dat is dan wel duurder dan een goedkope scooter uit Korea of China, maar de kwaliteit van de Ebretti is perfect”, vertelt Bert. “Als zo’n scooter beschadigd of stuk raakt, is het bovendien een hele crime om nieuwe onderdelen te regelen. Bij een Nederlands bedrijf als Ebretti is dat veel gemakkelijker, alles is op voorraad leverbaar. En de retrouitvoering is natuurlijk prachtig. Het echte oude Italiaanse model. En ze hebben optimaal rijcomfort. De scooters worden vaak gebruikt voor plezierritjes, maar ik ken ook scholieren die hem voor hun dagelijks vervoer gebruiken. In Apeldoorn rijdt de politie er al op rond en diverse autobedrijven zetten de scooters in als leenvoertuig voor hun klanten. Met reclame er op en daar wordt goed over gepraat, klanten vinden dat erg leuk.”

Bert Bijsterbosch Handelsonderneming is te vinden aan de IJsseldijk 91 in Welsum. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.bbhwelsum.nl of bellen naar 06-53497781. De opstapdag op zaterdag 23 april duurt van 10.30 tot circa 13.00 uur. Enkele medewerkers van Ebretti Benelux zijn aanwezig om aanvullende informatie te geven. Opgave vooraf is niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.