aspergemanifestatie op den alerdinck

Snuffel bij de vele kraampjes naar leuke spulletjes zoals sieraden, beeldhouwwerk, bloemsierkunst, houten speelgoed, tuinhaarden, zeepkettingen, brocante en serviezen. Daarnaast zijn er een mandenvlechter en een imker aanwezig. Ook kunnen er streekproducten zoals kaas, mosterd, jam, olijfolie, bonbons, houtovenbrood en honing geproefd worden.

Net als elk jaar kunnen de bezoekers ook met eigen ogen zien hoe de teelt van de ‘koningin onder de groente’ verloopt. Sallandse aspergetelers zullen er alles over vertellen. Natuurlijk zijn er dagverse asperges te koop. Op het terras of op het ‘proefplein’ kunnen de bezoekers een keuze maken uit de diverse aspergegerechten. Daarnaast is het mogelijk om te wandelen en mee te doen aan een wedstrijd aspergeschillen. De finale is zondagmiddag om 16.30 uur. Voor de kinderen is er een speciaal hoekje waar ze met kleine dieren kunnen knuffelen. Ook mogen ze (tegen een kleine vergoeding) een voorjaarsschilderijtje maken en mozaïeken.

Op zaterdag is het bovendien mogelijk om diverse oldtimers van het merk ‘Morgan’ te bekijken. Deze doen mee aan de Salland Aspergeland Toertocht. Verder zijn er diverse klassieke caravans te zien. Op zondagmiddag zijn er demonstraties van dogdancing en een valkenier. Verder presenteert de IVN Zwolle op zondag twee rondleidingen over het landgoed, om 13.30 uur en om 14.00 uur. De deelnamekosten bedragen 2 euro. Opgave is mogelijk bij de VVV/ANWB Raalte of tijdens de Sallandse Aspergemanifestatie.

Natuurlijk is het Sallands Bureau voor Toerisme ook aanwezig voor alle informatie over toeristisch Salland.

De entree bedraagt 3,50 euro. Dat is inclusief een kleine attentie. Voor bezoekers die beide dagen gaan, is de toegang de tweede dag gratis. Kinderen tot 16 jaar mogen ook voor niks naar binnen. De Sallandse Aspergemanifestatie duurt beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: staging2.sallandaspergeland.nl en staging2.sallandnatuurlijkgastvrij.nl

Het gehele aspergeseizoen kun je in Salland genieten van een culinaire fietsroute. De VVV/ANWB Raalte en VVV Deventer hebben deze dagtochten rondom de Sallandse asperge samengesteld. De deelnemers bezoeken een aspergeteler en ontvangen 10 procent korting bij aankoop van asperges, brengen een bezoek aan Kasteel het Nijenhuis (Heino) of het Historisch Museum Deventer en krijgen een aspergelunch aangeboden bij Hotel Restaurant de Zwaan in Raalte of Restaurant NuNu in Schalkhaar. Het fietsarrangement is verkrijgbaar bij de VVV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.