aquafietsen tot de zomer in de tijenraan

In Zwembad Tijenraan in Raalte is het mogelijk om tien keer te aquafietsen in de periode van dinsdag 12 april tot 20 juli. De eerste keer is het aquafietsen gratis.

Aquafietsen is spinning in het water. Tijdens het fietsen werken de spieren intensief. Benen, armen, borst, buik en billen worden tijdens het fietsen belast. Zowel de beweging heen als terug gaat tegen weerstand in, zodat dit een efficiënte training oplevert. Bij een normale fietstocht van een uur worden ongeveer 97 kcal verbrandt, bij een uur aquafietsen is dit algauw 357 kcal. Het water heet als bijzondere eigenschap dat de belasting op gewrichten laag is, door de verminderde zwaartekracht. Aquafietsen is dus een intensieve training met een lage belasting voor de gewrichten.

Deze vorm van trainen is geschikt voor de fanatieke sporter die variatie zoekt op het gebied van fiets-, schaats- of zwemtraining, maar ook voor de sporter die wil werken aan een betere gezondheid, een beter figuur of die wil herstellen na een blessure.

De aquafietsgroepen zijn verdeeld op dinsdagavond van 18.25 tot 19.10 uur en van 19.15 tot 20.00 uur. Op woensdagochtend van 9.10 tot 9.55 uur en op woensdagavond van 19.55 tot 20.40 uur en van 20.45 tot 21.30 uur. Op donderdagavond van 20.05 tot 20.45 uur. Tien lessen kosten 69 euro.

Aanmelden voor een proefles op bovenstaande tijden kan voor dinsdag 12, woensdag 13 of donderdag 14 april. Dit kan door te bellen met sportcentrum Tijenraan via 0572-357950.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.