anti drankcampagne verloopt stroef

Het vervolg van de actie kwam woensdagmiddag op de Landstede in Raalte. Groepjes scholieren liepen aan het kraampje voorbij en namen met enige aarzeling wat papiertjes aan. Ook een werfactie voor jongeren die een avond stappen zonder alcohol moeten promoten, kreeg niet veel respons. “Jongeren zijn gewoon niet bereid om een avond niet te drinken,” vertelt Liesje Lathouwers. “Sommige jongeren reageren overigens wel positief, maar ook horen we vaak ‘ik drink niet, ik zuip’ voorbij komen. Maar toch, jongeren staan er meer voor open dan ik gedacht had.”

Bij het kraampje in de Landstede kunnen jongeren feestelijk uitgedost naast de tekst ‘Maar ik drink niet’ op de foto. De huidige fotocollectie is nogal klein. Toch is Lathouwers blij dat er toch nog een paar op de foto durfden. “Het is bedoeld om te laten zien dat je ook zonder drank gek kan doen. Ik had niet verwacht dat ze dat zouden doen.”

De actie zet zich donderdag voort op het Carmel College Salland en in het centrum van Heino. ’s Avonds is er een speciale frisdrankavond in jongerencentrum TraXX.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.