ada kok bereidt zwemmers voor op goud

Twaalf zwemmers, waarvan het merendeel lid van sportvereniging SaVAS uit Raalte, met een verstandelijke handicap hebben zaterdag zwemles gehad van Olympisch Kampioen Ada Kok, ter voorbereiding op de World Summer Games 2011 in Athene. Ada heeft de zwemmers Cyrille, Jeffrey, Dennis, Wesley, Betsie, Saskia, Angelien en Elisabeth in het zwembad van de Technische Universiteit van Eindhoven tips gegeven ter verbetering van hun zwemtechniek. Met deze training bereiden de zwemmers zich voor op de grootste uitdaging in hun leven en vergroten zij de kans op de gouden medaille tijdens ’s werelds grootste sportevenement in 2011.

De Special Olympics World Summer Games vinden van 24 juni tot en met 4 juli 2011 in Athene plaats. In totaal zullen ruim 7.500 sporters met een verstandelijke handicap uit 182 landen deelnemen. Nederland vaardigt 87 sporters af in twaalf takken van sport. Voor de sporters is deelname aan dit toernooi de kans van hun leven. Zowel fysiek als mentaal. Meedoen betekent dat zij de kans krijgen hun vaardigheden en talenten te tonen op wereldniveau. Daarmee kunnen zij laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.