8 voor 8 voor de sterre stichting

Op Basisschool de Linderte in Raalte-Noord, vindt woensdagavond ‘de 8 van 8’ plaats. Tijdens deze actieve avond gaan de kinderen van twee groepen, acht uur lang activiteiten uitvoeren voor het goede doel. Dit jaar wordt De Sterre Stichting ondersteund.

De Sterre Stichting uit Raalte is in 2009 opgericht, ter nagedachtenis aan Sterre Freriksen die op achtjarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van leukemie De opbrengst van De Sterre Stichting zal in zijn geheel ten goede komen aan de verbetering van de behandelwijze van kinderkanker en de opvang van ouders en familie van ernstig zieke kinderen.

Frank Freriksen, de vader van Sterre, heeft samen met twee moeders van vriendinnetjes van Sterre en bestuursleden van De Sterre Stichting, op 7 april voorlichting gegeven in de groepen 8. Dit heeft veel indruk gemaakt op de kinderen, die vervolgens enthousiast begonnen aan hun sponsoring. Er is al veel geld ingezameld. Daarnaast heeft Frank Freriksen een aantal boekjes beschikbaar gesteld die de kinderen mogen verkopen voor het goede doel. Sterre heeft namelijk met haar vader een verhaal bedacht, wat helaas nooit afgeschreven is. Haar vader heeft vervolgens besloten hier een boek van te maken: Lisa, het meisje dat prinsesje wilde worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.