30 april gezelligheid in sport in wijhe

Om half tien ’s morgens begint Koninginnedag met het traditionele vlaghijsen op het gemeenteplein. Na het Wilhelmus en een toespraak van burgemeester Ton Strien verzorgen de drie plaatselijke muziekkorpsen een kort concert. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is er een braderie in en rondom de Langstraat, ook zijn er winkels open.

In de Nicolaaskerk zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen, hangt een vergroting van de groepsfoto van Wijhe 1050 en is er een rondleiding door de kerk te volgen. ’s Middags zijn er verschillende sportactiviteiten en -attracties op het gemeenteplein, zoals een skelterbaan, een gladiatorenspel en een springkussen. Tussen 13.00 uur en 13.30 uur kun je starten met de fiets/wandel puzzeltocht. ’s Avonds vanaf 20.30 uur vinden er op het gemeenteplein verschillende festiviteiten plaats: een concert van de Wijhese Harmonie, een filmvoorstelling van Wijhe 1050 en een optreden van Wiejes Cabaret. DJ Tom zorgt voor muziek. Ook staat er nog een muzikale verrassing op het programma. Om 22.15 uur wordt er vuurwerk afgestoken op het grasveld voor Weijtendaal, daarna gaat het feestje op het gemeenteplein en in de verschillende kroegen weer lekker verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.