zorgboerderij t hamel officieel geopend

Zorgboerderij ’t Hamel in Wijhe opende vrijdag officieel haar (stal)deuren. De officiële openingshandeling werd verricht door Baron de Vos van Steenwijk, door het planten van een rode beuk op het erg van de boerderij.

Na een intensieve verbouwing van vier maanden werd de oude koeienstal veranderd in een bijzondere zorgboerderij. De verbouwing werd gefinancierd met subsidie van de Provincie Overijssel. Meer dan tachtig genodigden kwamen naar ’t Hamel om een kijkje te nemen op het verbouwde deel.

Met een toespraak van wethouder Cor van de Berg en Baron de Vos van Steenwijk werd stilgestaan bij de geschiedenis van de meer dan driehonderd jaar oude boerderij en de toenemende zorg voor ouderen.

Het voorhuis van ’t Hamel is al sinds 2009 in gebruik als zorgboerderij, maar door de verbouwing van het oude deel kan ’t Hamel aan twaalf ouderen dagverzorging bieden. Op de boerderij kunnen ouderen, ondanks lichamelijke of geestelijke beperkingen, genieten van de prettige dingen van het leven.

Op de boerderij zijn volop mogelijkheden voor activiteiten en werkzaamheden, zowel binnen als buiten. Bijvoorbeeld het meehelpen met he bereiden van de warme maaltijd in de ruime keuken, het verzorgen van de dieren, het werken in de moestuin of het verwerken van het fruit uit de boomgaard.

Op het moment is er nog plaats voor een aantal gasten. In de maand juni wordt een open huis gehouden waarbij iedereen van harte welkom is. Daarnaast is het altijd mogelijk om een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie kun je kijken op staging2.zorgboerderijhamel.nl of bellen naar 06-45162099.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.