zonnepanelen op gebouwen in olst wijhe

De Sint Jozef school in Wijhe draait deels op zonne-energie. In de voorjaarsvakantie werden zonnepanelen op het dak geplaatst en inmiddels leveren die stroom. Ook de A. Bosschool in Wesepe is voorzien van panelen, evenals zwembad de Welters, basisschool De Peperhof en de brandweerkazerne in Wijhe. En er volgen meer gebouwen. Straks hebben ruim 20 gebouwen in Olst-Wijhe stroom van de zon.

Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van de Jozefschool uitleg gekregen over de zonnepanelen op het dak van de school. Niet alleen dat ze ‘gratis’ energie leveren voor de computers en digiborden, maar ook dat de school geld verdient als ze energie van de panelen over heeft. Daarom blijft het belangrijk nog steeds zuinig met energie om te gaan. Er komt straks een paneel in de centrale hal waarop de kinderen de opbrengst en het verbruik kunnen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.