Home / archiefcentraal / zomertijd maandag is nationale verslaapdag

zomertijd maandag is nationale verslaapdag

Wintertijd, tot ziens (blijf maar lang weg). Welkom zomertijd, dat je maar een zonnige zomer mee mag brengen. In de nacht van zaterdag op zondag is de klok een uurtje vooruit gegaan. Het werd 02.00 uur, maar een keertje knipperen met de ogen en het was ineens 03.00 uur.

De eerstvolgende werkdag is de standaard verslaapdag. “Ik heb alle klokken in huis op de goede tijd gezet, maar mijn wekker… Die ben ik even vergeten.” Veelgehoorde smoes, op de laatste maandag van maart. Wel maf dat de mensen die ‘per ongeluk’ vergeten de wekker te verzetten, nooit ‘per ongeluk’ een uur te vroeg op het werk zijn als de wintertijd is ingegaan.

Ik ga er trouwens geen groot punt van maken. Want ik heb me nu ook al voorgenomen dat ik mijn wekker vergeet. Dus heren werkgevers, Kiekebosch en Holtmaat, ik ben maandagmorgen een uurtje later. Groetjes, Ties

Lees ook

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.