winnend recept met druiven van de buren

Je kon op de duurzaamheiddag een vierkante meter tuin winnen met het lekkerste recept met producten uit eigen tuin. Van de drie winnaars had Yopie Dufour wat ons betreft wel het meest bijzondere recept. Heel streekgebonden ook, met producten uit de tuin van de buren.

Een krop sla uit eigen tuin, lekker wassen en de bladeren en stukjes scheuren. In een kom doen en blokjes belegen kaas van De Knapenvelder toevoegen, druiven van de rank in de tuin van de buren, dressing maken van appelstroop en balsamico-azijn en afmaken met pijnboompitjes.

De vierkante meter tuin is onder meer te koop bij de Welkoop-winkels in Heino en Raalte. In samenwerking me de gemeente Raalte werden drie vierkante meter tuinen als prijs weggegeven. Bij de stand van ’t Natuurlijk Huus waren al vast de eerste zaadjes voor die vierkante meter, maar ook voor alle andere tuinen te krijgen.

Nicolien Kemper uit Heeten mag een tweede vierkante meter tuin ophalen. Haar recept voor een spinazietaartje: spinazie uit eigen tuin mengen met geraspte (duurzame) kaas en blokjes ham. Deze verdelen over bladeren bladerdeeg en dichtvouwen als een appelflap. Dichtprikken met een vork en gladstrijken met biologische eitjes. Een kwartiertje in de over en klaar is kees.

De derde vierkante meter komt bij Kas Elders in de tuin te staan vanwege dit recept: twee stronkjes bleekselderij, wortel, twee uien, spekjes, gehakt, tablet bouillon, oregano, zout, peper, tomatenpuree en een glas witte wijn. Allemaal door elkaar, lekker een tijdje laten pruttelen. Je kunt het eten met spaghetti en kaas er over heen strooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.