wijnhout realiseert uniek project in dalfsen

Sinds 2,5 jaar wordt bouwbedrijf Louis Wijnhout in Heino geleid door Ludo, de zoon van Louis. Toch is Louis niet helemaal uit beeld, want bijzondere projecten pakken vader en zoon samen op. Een mooi voorbeeld hiervan is de onlangs gerealiseerde nieuwbouw van een fraaie showroom met kantoren en magazijn voor Toonen Flooring Design in Dalfsen. Op een afstand kijkt Louis vol vertrouwen toe hoe een nieuwe generatie het op zijn eigen manier oppakt. “Bijzonder dat je daarbij betrokken kunt zijn en het ziet gebeuren”, aldus een trotse Louis.

Louis startte het bouwbedrijf in 1983 met kleine verbouwingen in de regio. In de afgelopen 28 jaar is zijn bouwonderneming echter uitgegroeid tot een bedrijf dat met betrokkenheid en vakkennis actief is in de woningbouw, utiliteitsbouw en interieurbouw. Bovendien beschikt het bedrijf aan de Paalweg 5 in Heino over een schitterende showroom met kwalitatief hoogstaande bouwproducten, van klassiek tot de nieuwste trends. In 1983 was het economische tij te vergelijken met nu. Ondanks dat houden zowel Louis als Ludo alle vertrouwen in de toekomst, mede dankzij hun Sallandse nuchterheid: “Je moet de tering naar de nering zetten en het doen met de middelen die je hebt. Geen gemopper over slechte economische tijden, maar de kansen pakken als ze er zijn. Daarmee houd je het hoofd boven water”.

Een van de kansen die er lagen, was de nieuwbouw van een bedrijfspand voor Toonen Flooring Design aan de Vesting te Dalfsen. Een bijzonder en uniek project door de korte realisatietijd, maar ook door de periode waarin zo’n beeldbepalend pand werd gebouwd. Ludo Wijnhout: “Ik heb bij de realisatie van dit project vooral het vertrouwen tussen alle betrokken partijen gewaardeerd. In deze tijd is vertrouwen geven en krijgen net zo belangrijk als in de tijd dat de bomen nog tot aan de hemel reikten. Het was dan ook een prachtige ervaring om dit pand te bouwen. Het traject is heel vloeiend verlopen, met name ook door het vertrouwen dat wij kregen van onze bank, Rabobank Salland.” Olaf Buiten, accountmanager Zakelijke Relaties, begeleidde namens Rabobank Salland de financiële kant van het bouwproject. “Ik heb de bouwers van dit project geadviseerd rond de financiering en die samenwerking verliep prima. Een van mijn adviezen was dat Rabobank Salland voor een deel in de voorfinanciering participeerde zodat de betrokkenen konden beschikken over voldoende liquide middelen.”

Met de realisatie van dit mooie en unieke bouwproject in Dalfsen heeft bouwbedrijf Louis Wijnhout een prima visitekaartje afgegeven. Ludo Wijnhout: “De bouw is inderdaad niet onopgemerkt gebleven, want we hebben daardoor ook al weer nieuwe opdrachten ontvangen. Ook die pakken we aan zoals we dat altijd doen. Volop inbreng van de opdrachtgevers, waarbij wij hun wensen toetsen aan onze mogelijkheden. In goed overleg ontwerpen we daarna samen met onze architect een bouwtekening en bouwplan. Nadat dit door de opdrachtgever is goedgekeurd, ronden we het project conform de gemaakte afspraken af. Daarbij verzorgen we vanaf de tekentafel tot en met de sleuteloverdracht alle zaken, inclusief het aanvragen van de vereiste vergunningen”.

Bron: Salland Zakelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.