Home / archiefcentraal / wie wordt in 2011 de held van heino

wie wordt in 2011 de held van heino

Het hele jaar door, maar natuurlijk vooral rond Koninginnedag, worden diverse mensen verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Helaas blijven nog veel mensen, die hun steentje bijdragen aan de samenleving, buiten beeld. Daar heeft het Oranjecomité Heino iets op gevonden. Voor die mensen is namelijk de ‘Held van Heino’ in het leven geroepen.

Annie Jansen was vorig jaar tot haar grote verrassing de eerste ‘Held van Heino’. Ze werd naar de RK-Kerk gelokt met de smoes dat ze de optocht van versierde fietsen moest jureren. Ze was tot tranen geroerd toen ze werd benoemd tot ‘Held van Heino’. De bijzondere onderscheiding had niet op een betere plek terecht kunnen komen. Annie Jansen is namelijk op diverse fronten als vrijwilliger actief: liefdadigheid, school, kerk; niets lijkt haar te gek.

Voor 2011 is het plaatselijke Oranjecomité op zoek naar een goede opvolger. Een Heinoër, die regelmatig tijd vrij maakt om met een oudere plaatsgenoot op stap te gaan. Een Heinoër, die liever eerst voor anderen zorgt dan voor zichzelf. Een Heinoër, die in de week meer uren maakt als vrijwilliger dan voor de baas. Een Heinoër, die een mens of dier heeft gered of uit een benarde positie heeft bevrijd. Dat zijn de plaatsgenoten, waar het Oranjecomité Heino naar op zoek is.

Kandidaten kunnen worden aangemeld via de website www.oranjefeestheino.nl. De bekendmaking zal plaatsvinden tijdens Koninginnedag 2011.

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.