wie wordt de sallandse voorleeskampioen

Het Capellenborgtheater in Wijhe is donderdagavond 17 maart het decor voor de halve finale van het voorleeskampioenschap regio Salland. Deze ronde doen in totaal acht voorleeskampioenen mee uit de gemeenten Deventer, Raalte, Holten-Rijssen, Hellendoorn en Olst-Wijhe.

De twee voorlezers die deze halve finale winnen gaan door naar de finale van het voorleeskampioenschap van de provincie Overijssel, deze wordt gehouden op woensdag 20 april in het Carroussel te Ommen. De Overijsselse kampioen die hieruit komt gaat naar de landelijke competitie op woensdag 25 mei in muziekcentrum Vredenburg, locatie De Rode Hoed te Utrecht.

De kinderen die voorlezen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Tijdens de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als beste voorlezer van hun school uit de bus. Vervolgens werden ze kampioen van hun eigen woonplaats. Nu treden deze acht kampioenen dus voor het voetlicht in de strijd om het regiokampioenschap.

De fragmenten die voorgelezen worden zijn onder andere afkomstig uit boeken van de bekende jeugdboekenschrijvers als Caja Cazemier, Mirjam Mous, Mieke van Hooft, Guus Kuijer en Francine Oomen.

Net als in voorgaande jaren zal de jury het ook nu weer moeilijk krijgen, zo moet er worden gelet op onderdelen als stemgebruik, tempo en contact met het publiek. Het voorlezen van de stukjes mag overigens niet meer tijd kosten dan maximaal vijf minuten. In de jury zitten dit jaar Matthijs Oppenhuizen, verslaggever bij Stentor/Sallands Dagblad, Elly Bruger van Boekhandel Bruna en Annemarie van Essen van de OBD.

Natuurlijk is er op deze avond ook publiek aanwezig. De deelnemers mogen elk vijftien supporters uitnodigen om zich in Wijhe luidkeels te laten toejuichen. Ook mogen de scholen een yell bedenken om hun favoriet aan te moedigen.

De avond, die begint om 19.00 uur, zal worden gepresenteerd door Lars Henning en Hennie Fiet, bekend van de Raaltense tv-serie ‘Hotel Paparrazi’. De organisatie van de halve finale is in handen van de openbare bibliotheken uit de deelnemende gemeenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.