weekmarkt blijft gewoon op domineeskamp

De weekmarkt die nu op de Domineeskamp gehouden wordt, moet naar de Grote Markt, vindt de SP. Een aantal praktische problemen spelen voor de gemeente een grote rol. Volgens de gemeente is het financieel niet haalbaar en daarbij komt dat de weekmarkt te groot is voor de Grote Markt. De gemeente heeft het Domineeskamp speciaal voor de weekmarkt ingericht, er is geïnvesteerd in elektriciteitsvoorzieningen en het terrein is rolstoelvriendelijk gemaakt.

Het terrein van de Grote Markt is minder geschikt voor de weekmarkt, de doorgangen van de Domineeskamp zijn goed bereikbaar voor de hulpdiensten en het verplaatsen van de weekmarkt past niet binnen het beleid van de gemeente. Voor de gemeente zal de verplaatsing van de weekmarkt opnieuw veel geld kosten en zal het geïnvesteerde geld in de Domineeskamp verloren gaan.

De SP is het niet eens met de beslissing van het College. Fractievoorzitter van de SP, Harry van Kampen, zegt nu te gaan kijken naar wat de weekmarktbezoekers van Raalte graag willen. ‘’We gaan op 11 mei om 10.00 uur een enquête op de weekmarkt houden. We vragen niet alleen naar de mening van de marktbezoekers maar ook naar die van de handelaren.’’ Het is volgens de SP belangrijk om te weten of de handelaren in winst achter- of vooruit zijn gegaan. De gemeente heeft de markt ooit tijdelijk verplaatst.‘’ Het was niet de bedoeling om de weekmarkt altijd op de Domineeskamp te houden,‘’ zegt Harry van Kampen.

Volgens de SP-fractie voegt het verplaatsen van de weekmarkt naar de Grote Markt een gezellige dorpssfeer toe. De Grote Markt zal wat kleiner zijn dan de Domineeskamp maar volgens de SP is het voordeel daarvan dat de kwaliteit van de weekmarkt omhoog zal gaan. Harry van Kampen vergelijkt de weekmarkt van Raalte met die van Apeldoorn. ‘Daar zitten alleen de beste kooplui, de mensen die er hard voor werken.’’ Dat kan volgens Van Kampen ook in Raalte. Voor de SP speelt ook mee dat het de winkeliers soms niet lukt om zelf het dorp vol te krijgen, als de weekmarkt naar de grote markt verplaatst zal worden dan blijven mensen wat langer in het dorp rondlopen.

Hoe het financieel allemaal haalbaar moet worden en hoe de bewoners van de Grote Markt zullen reageren is een volgende stap waar de SP over na wil denken, voor nu staat de enquête van 11 mei eerst nog op het programma.‘’ Als de marktbezoekers aangeven dat ze de Grote Markt geen geschikte plek voor de weekmarkt vinden dan luisteren we daar naar,’’ aldus Harry van Kampen, fractieleider van de SP.

Door: Tjarda Polderman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.