wedstrijd van de week rohda raalte fvc

Na twee weken lang geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, komt Rohda Raalte aanstaande zondag eindelijk weer in actie. FVC komt namelijk op bezoek op sportpark Tijenraan.

De wedstrijd in de Hoofdklasse C is een belangrijke wedstrijd voor zowel Rohda Raalte als voor de bezoekers uit Leeuwarden. Bij winst komt Rohda Raalte op evenveel punten als NEC, die momenteel de vijfde plek bezetten met een wedstrijd meer gespeeld. De Friesche Voetbal Club staat voor aanvang van de wedstrijd op de twaalfde plek. Alleen Sneek Wit-Zwart en Rheden hebben minder punten. Mocht Sneek winnen en FVC weet niet te winnen, dan zakken de Friezen naar de voorlaatste plaats.

Voor Rohda Raalte is het zaak het spel van vlak voor de winterstop weer op te pakken. De ploeg van trainer Kick Maatman bezet de zesde plek met 24 punten uit zeventien wedstrijden. De laatste twee wedstrijden, tegen HSC ’21 (0-2) en Alcides (2-1), werden beide verloren. Misschien dat de twee weken rust en carnaval de mannen uit Raalte goed hebben gedaan.

Het grootste probleem van Rohda Raalte lijkt dit seizoen het maken van doelpunten te zijn. Gemiddeld scoort de ploeg uit Raalte slechts 1,3 doelpunten per wedstrijd. Clubtopscorer is middenvelder Melvin Velthuis met acht doelpunten. Met 22 doelpunten voor heeft Rohda het op een na laagste doelsaldo voor van de competitie. Alleen Rheden, dat met zes punten al zo goed als gedegradeerd is, heeft het net minder vaak getroffen. Die ploeg scoorde slechts zestien keer in achttien wedstrijden.

FVC lijkt vooral een defensief probleem te hebben. De ploeg kreeg in achttien wedstrijden maar liefst 41 doelpunten tegen. Wederom is de vergelijking met Rode Lantaarndrager Rheden snel gemaakt. Rheden kreeg dit seizoen namelijk al 54 doelpunten tegen en heeft als enige ploeg meer doelpunten tegen dan de club uit Leeuwarden.

De vorige wedstrijd tussen Rohda en FVC eindigde in een gelijkspel. Toen werd het 2-2. Zondag is Rohda op eigen veld de favoriet. De aftrap op sportpark Tijenraan is om 14.00 uur.

iconRohda RaalteFVCicon

Meedoen aan de Wedstrijd van de Week? Geef hier in een korte reactie aan wat jij denkt wat de uitslag wordt van het duel. Slechts één uitslag per persoon of per e-mailadres! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de speciale Falcon Joya-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft ook dit keer geen zin! En voorspellen dat een ploeg in een oranje tenue wint telt ook niet. Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot. Alleen inzendingen tot 27 februari 14.00 uur zijn geldig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.