vrijwilligers tuinieren bij de stamhoeve

De Stamhoeve, het gastvrije erf waar volgend jaar mensen met en zonder verstandelijke beperking gaan wonen, had gisteren maar liefs 42 vrijwilligers te gast om te tuinieren. De dag was georganiseerd om enerzijds de oprijlaan onder handen te nemen, maar ook om mensen op een bijzondere manier te laten kennismaken met deze plek. Beide missies kunnen geslaagd genoemd worden.

Onder leiding van vier mannen van de Deventer Stichting Natuur Anders werd een dertig meter lange en enigszins uit de kluiten gewassen ligusterhaag gesnoeid. Zij instrueerden de andere vrijwilligers zodat ook zij als ervaren tuinmannen en -vrouwen konden snoeien. Op de oprijlaan werd riet en gras gemaaid en bramenstruiken gesnoeid.

Dat kinderen ook prima kunnen tuinieren bewees groep 5 van de Gerardus Majella. Uitgerust met schepjes kwamen zij op de fiets uit Broekland en planten in een half uur tijd maar liefst honderd potjes narcissen op de oprijlaan. Eén kind vertelde dat hij dit nog liever deed dan rekenen. Wie niet! Zij keerden weer huiswaarts met buttons en ballonnen van NLdoet, lolly’s met bedankkaartjes van De Stamhoeve en potloden van de gemeente Raalte.

Ook wethouder Wout Wagenmans besloot een kijkje te nemen aan de Wijheseweg, nadat hij het uitnodigende spandoek zag hangen.

Na de uitgebreide lunch werden de vrijwilligers rondgeleid over het terrein, zodat zij aan de hand van de nieuwe inrichtingsschets konden zien waar straks de theeschenkerij, B&B-kamers, het seniorenappartement en de nieuwe woning voor mensen met een verstandelijke beperking gaan komen.

Om 16.00u was de klus bijna geklaard. Het lukte niet meer om het laatste stukje ligusterhaag te snoeien. De Stichting Natuur Anders bood uitkomst: zie komen nog een keer terug en maken de klus af.

Meer informatie over De Stamhoeve kun je op staging2.destamhoeve.nl vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.