vrijspraak van bedreiging en wapenbezit

De 49-jarige man uit Wijhe die er van verdacht werd zijn ex-vrouw en kinderen bedreigd te hebben, is dinsdagmiddag door de rechter vrijgesproken. Ook van het tweede feit waarvan de man verdacht werd, wapenbezit, werd de Wijhenaar vrijgesproken. Er kan volgens de rechtbank namelijk niet aangetoond worden dat het wapen daadwerkelijk van hem was. Het wapen lag namelijk in het huis van zijn moeder, waar hij tijdelijk verbleef.

De man zou de bedreigingen aan het adres van zijn ex-vrouw en kinderen geuit hebben, kort nadat hij uit een coma was ontwaakt. Hij zou de woorden ““waar is mama, ik wil mama terug, dan weten jullie het nu, dan schiet ik haar af. Ik schiet jullie allemaal af” geuit hebben. Volgens de reclassing was de man volledig ontoerekeningsvatbaar. De man verklaarde twee weken geleden al voor de rechtbank dat hij zich van het hele voorval niks meer kan herinneren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.