volhouder wervelwinden krijgt jagermeister

Rosenmontag is in Raalte uitbundig gevierd met diverse leuke en gekke activiteiten op verschillende locaties. Zo konden de carnavalsvierders paaldansen bij de Gouverneur, wervelwinden bij Murphy’s, bierfietsen bij Laurel’s en was er bij Grand Café Neuf een karaoke-meezing-festijn.

Met een kater, maar vooral vol goede moed, konden de partygangers zich maandagochtend uitstekend vermaken in het centrum van Raalte. Wervelvinden bij Murphy’s, niet iedereen wist meteen wat dat was. Maar eenmaal bij het café werd al gauw duidelijk wat er met de term bedoeld werd. Buiten staat een gele bak met daarin verschillende kleine balletjes. Rond 15.00 uur is het binnen al behoorlijk druk, maar staat er nog niemand in de bak. Volgens eigenaar Maikel Bosch moet iedereen nog een beetje loskomen. “Er moet nog wat meer gedronken worden. Na een paar biertjes doen ze vanzelf wel mee.”

Een paar minuten later is het inderdaad raak. Ronnie is de eerste die zijn geluk gaat beproeven en in de bak stapt. Hij lijkt niet het niet helemaal te snappen, want iedere keer als hij een balletje gevangen heeft laat hij weer los. Uiteindelijk stapt Ronnie met lege handen de bak uit, hij heeft niets gewonnen.

Stefan, de volgende die het probeert, heeft meer geluk. Hij staat niet zo stevig op zijn benen en hij valt de hele tijd tegen de zijwand, waardoor er meer balletjes buiten op straat terecht komen dan er in de bak blijven zitten. Desondanks weet de Raaltenaar toch een balletje te pakken en kan hij, nadat hij naar buiten gestruikeld is, zijn prijs gaan innen. Een shot Jägermeister is de veel gewaardeerde prijs. De aangeschoten Stefan neemt niet de tijd om lang van zijn prijs te genieten. Binnen een seconde is het kleine glaasje al leeg. “Die gleed wel lekker noar binn. Zo nog moar een keer.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.