visser doet geen uitspraak in umts zaak

In het item van het tv-programma was te zien hoe Halman met een stralingsmeter in zijn achtertuin stond. Volgens biologen mag de straling maximaal 5 microwatt per vierkante meter zijn. In zijn achtertuin mat hij waarden van boven de 100 microwatt. Halman bracht de stralingsmeter ook mee naar ‘rijdende rechter’Frank Visser. In de zaal kwam een straling van 244 microwatt per vierkante meter uit de meting. En toen Visser het apparaat op zichzelf richtte concludeerde hij: “Hier word ik al helemaal niet vrolijk van.”

Halmans strijd tegen de masten duurt al ruim drie jaar. Toen hij in 2007 bekend werd met de plannen voor de plaatsing van de masten, tekende hij protest aan tegen de plaatsing. Bij de gemeente, maar die wees het bezwaar af. Een zaak bij de Raad van State volgde, maar ook hier boekte hij geen succes. De Raad van State baseerde zich op een rapport van de gezondsheidsraad.

Visser trok de vergelijking met het verkeer. Hiervan weten we dat er in het verkeer 750 doden per jaar vallen. “En toch blijven we met zijn allen in autootjes rijden.” En die lijn trok hij door naar de GSM, ‘we blijven immers toch met zijn allen bellen’ was de strekking van zijn verhaal.

Het advies van Visser: Ik doe geen uitspraak, ik geef geen advies. Het is een politieke aangelegenheid. Toch heeft Halman weer een beetje aandacht voor zijn verhaal gehad en ook daar was het de Raaltenaar een beetje om te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.