verstopping veroorzaakt schoorsteenbrand

Een verstopte schoorsteen heeft vrijdagmiddag geleid tot een schoorsteenbrand aan de Vilstersedijk in Dalmsholte. De verstopping is volgens de brandweer ontstaan doordat de bewoners van de boerderij op een verkeerde houtsoort stookten.

De bewoners van de boerderij aan de Vilstersedijk merkten de schoorsteenbrand op toen er rook tussen vloerdelen vandaan kwam. De hitte bleek in de schoorsteen zo groot, dat de metalen pijp van de kachel roodgloeiend was.

De brandweer heeft de schoorsteen geveegd, maar concludeerde als snel dat de schoorsteen zo lek als een mandje was. De bewoners hebben een voorlopig stookverbod opgelegd gekregen. De schoorsteen moet eerst gerepareerd worden, daarna moet hij door de gemeente gekeurd worden om weer te mogen stoken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.