verdachte gijzeling old heino op vrije voeten

De 51-jarige Heinoër die ervan verdacht wordt op 20 december zijn vrouw en twee kinderen gegijzeld te hebben, komt vanaf maandag voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Zwolle donderdag besloten.

De Heinoër wordt ervan verdacht zijn vrouw opzettelijk van de vrijheid te hebben beroofd, zijn vrouw mishandeld en bedreigd te hebben en illegaal een vuurwapen in zijn bezit te hebben gehad. Met het vuurwapen zou hij zelfs eenmaal in de richting van zijn vrouw geschoten hebben. Op dat laatste reageerde de man: “Het wapen ging per ongeluk af.” Daarnaast zou de kogel niet richting zijn vrouw zijn gegaan, maar in het matras op bed zijn beland.

Aan de vrijheidsberoving van de vrouw en kinderen kwam op 20 december rond 16.30 uur een einde, toen de politie de bungalow op Park Old Heino binnenviel. De vrouw en kinderen bleven hierbij ongedeerd, de man werd opgepakt. De vrouw werd op een geheim adres ondergebracht.

Sinds de arrestatie van de man, heeft hij in voorlopige hechtenis gezeten. Die voorlopige hechtenis wordt met ingang van maandag geschorst. Tijdens zijn deze schorsing mag de man geen contact zoeken met zijn vrouw en drie van zijn vijf kinderen. Ook moet de man beschikbaar blijven voor instanties zoals de politie en justitie en moet hij zich melden bij de reclassering.

De zaak wordt inhoudelijk behandeld zodra het persoonlijkheidsrapport van de man op tafel ligt. Het vervolg van de rechtszaak vindt op 23 juni plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.