Home / archiefcentraal / veel woningzoekenden stoten hun neus

veel woningzoekenden stoten hun neus

De woning aan de Roggestraat in Raalte is door SallandWonen te huur aangeboden op 19 januari. De huurprijs bedraagt 347 euro per maand. Met deze huurprijs is de woning ook bereikbaar voor jongeren tot 23 jaar. Deze week werd de verhuur van deze woning in het Weekblad voor Salland verantwoord, waarbij het recordaantal reacties werd vermeld. Zoals te doen gebruikelijk werd de woning toegewezen aan iemand met een urgentie.

De belangstelling voor eengezinswoningen in de Blekkerhoek is al jaren groter dan gemiddeld, maar het laatste jaar is deze tot recordhoogte gestegen. In 2005 reageerden gemiddeld 15 woningzoekenden op een aangeboden huurwoning, terwijl het gemiddeld aantal reacties op het aanbod van eengezinswoningen in de Blekkerhoek in dat jaar drie keer zo hoog was. Inmiddels is het gemiddeld aantal reacties onder alle woningzoekenden gestegen tot boven de 40 en is dat aantal voor de eengezinswoningen in de Blekkerhoek sinds 2009 gestegen tot 100.

Huurdersvereniging Salland (HVS) is nieuwsgierig naar de verhalen van de 158 woningzoekenden die bij de Roggestraat 11 hun neus hebben gestoten en wil de zoektocht naar een geschikte woning van enkelen van hen volgen. HVS vermoedt dat veel van deze verhalen in schril contrast staan met de optimistische geluiden die SallandWonen directeur Penninks laat horen dat iedereen die dat wil binnen een half jaar in Raalte of Olst-Wijhe een huurwoning kan vinden.

HVS roept de 158 woningzoekenden die tevergeefs hebben gereageerd op de woning aan de Roggestraat 11 op om zich bij haar te melden. Met hun verhalen wil HVS in beeld brengen welke problemen woningzoekenden ondervinden. Uiteraard kunnen zich ook andere woningzoekenden bij HVS melden. De contactgegevens luiden: Huurdersvereniging Salland,

Marktstraat 65 8102 CJ Raalte. Tel.: 0572 – 357 256. Email: salland@eerstehulpbijhuren.nl

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.