utrechtse klanken in heilige kruisverheffing

Het Utrechts Monteverdi Kamerkoor heeft de bezoekers van de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte zaterdagavond getrakteerd op prachtige klanken. Bezoekers hebben met volle teugen kunnen genieten van de sublieme zang van het koor, maar ook van het fluit- en orgelspel door Susanna Edixhoven en Klaas Vellinga.

Het koor bracht werken van Bach, Reger, Brahms en Distler ten gehore. De zang werd afgewisseld met ‘Trois mouvements pour flute et orgue’ van J. Alain en ‘Sonata da Chiesa per flauto e organo’, gecomponeerd door F. Martin. Daarbij bespeelde Klaas Vellinga het Adema-orgel van de basiliek en nam Susanna Edixhoven de fluitpartij voor haar rekening. Een prachtige combinatie.

Het koor werd gedirigeerd door Thomas Kiefer, die als gastdirigent optrad. De in Trier (Duitsland)woonachtige Kiefer is sinds 2005 domcantor aan de dom van Trier. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor koorpedagogiek van de muziekacademie van Saarbrücken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.