tweede editie ijsselproms bijna uitverkocht

Een 160-koppig koor, een orkest van honderd musici, een band van vijf personen en verschillende dansers en solisten, aan de tweede editie van IJsselproms doen al met al zo’n 350 mensen uit de gemeente Olst-Wijhe mee. Het belooft zaterdag 2 april dan ook weer een groot spektakel te worden in Sporthal de Hooiberg in Olst. Anderhalf jaar van voorbereidingen ging er aan vooraf. Van de 1700 kaarten is nog maar een klein aantal over.

Aan de tweede editie van IJsselproms wordt meegewerkt door (leden van) Popkoor Interval, Popkoor Welsum, Ardente, Nobiz, Joya en Popkoor Fitis. De muzikanten zijn afkomstig van de Harmonie Wijhe, de Harmonie Olst, Apollo en Harmonie Wesepe en de dansers van Dansgroep Dianne Hammink, OSV en dansgroep Benno Hubner. De videogroep Olst-Wijhe verzorgt de beelden op de schermen. “Het is ons doel om amateurmuzikanten te laten samenwerken met professionals”, vertelt Willem Harleman, voorzitter van Stichting IJsselproms. “De licht- en geluidstechniek is in handen van gerenommeerde bedrijven. En de videogroep werkt onder leiding van een professionele regisseur.”

Het idee voor IJsselproms is afkomstig van een clubje enthousiaste muziekliefhebbers, vrienden en bekenden van elkaar. Het plan ontstond al in 2005, maar het duurde tot 2008 voordat de eerste editie plaatsvond. Dat had alles te maken met de grootte van de productie en het daarbij horende kostenplaatje en organisatorische werk. “Maar het was een groot succes”, herinnert Willem zich. “Ook de gemeente toonde zich hartstikke enthousiast. Die liet weten het erg te waarderen als we het nog een keertje zouden organiseren. Gezien al het werk dat daarbij komt kijken, hebben we even gewacht. Dit til je immers niet zo maar even van de grond. 2011 leek ons een mooi jaar ervoor. We vieren dit jaar immers het 10-jarig bestaan van de gemeente Olst-Wijhe. Dat jubileum vormt ook de rode draad in het programma. Of er nog een derde editie komt? Als de reacties net zo goed zijn als de eerste keer, dan vast en zeker!”

De Hooiberg gaat zaterdag open om 19.00 uur. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro. IJsselproms wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en subsidie van de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel. Meer informatie op staging2.ijsselproms.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.