summit montage hoofdsponsor historisch festival

Summit Montage BV is de nieuwe hoofdsponsor van het Historisch Festival Raalte. Eigenaar van Summit Montage BV, Frank Ruiter, vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan cultuur en historie in eigen woonplaats.

De geboren en getogen Raaltenaar werkte jarenlang bij Heras Hekwerk voordat hij zes jaar geleden zelfstandig verder ging. “Ik wilde wel eens wat anders, maar Heras wilde mijn kennis en ervaring op het gebied van hekwerken, poorten en buitenbeveiligingsconstructies absoluut niet kwijt.” Daarop bood Heras hem een contract als zelfstandig montagepartner aan. Inmiddels werken er tien medewerkers bij Summit Montage BV en kan het bedrijf een beroep doen op ongeveer 25 freelancers en ZZP’ers.

De naam Summit is gekozen omdat die voor ‘top’ staat. “Dat zegt alles over de hoge kwaliteit van ons werk”, vindt Ruiter. Het bedrijf plaatst en monteert geen eenvoudig hek, maar houdt zich bezig met complex beveiligings- en poortconstructies bij en rond grote bedrijven. Behalve voor Heras, werkt Summit Montage BV ook voor andere grote bedrijven.

Feitelijk gaan de zaken zo goed dat Ruiter zich inmiddels afvraagt hoe groot hij met zijn bedrijf nog wil groeien. “Ik weet eigenlijk niet of ik echt heel groot wil worden. Ik denk het niet.” Hij denkt dat het niet noodzakelijk is om te gaan sponsoren, want er is meer dan genoeg werk. Maar Ruiter kent John Kruiper en René Vrieze van het Historisch Festival persoonlijk. Zij vroegen hem om hoofdsponsor te worden. “Toen heb ik ‘ja’ gezegd. Zo’n festival vind ik namelijk een goede zaak voor Raalte.” Ruiter heeft Heras benaderd met de vraag of zij sponsoring van het Historisch Festival zien zitten. Zodoende zijn ook zij sponsor van het festival.

Dat laatste was voor Kruiper en De Vrieze onverwacht, maar wel bijzonder prettig. “Het gaat al heel goed met het festival”, vertelt De Vrieze. Dit jaar bestaat het festival tien jaar en de belangstelling blijft groeien. Vorig jaar was het thema ‘de Middeleeuwen met ridderspelen’ en daar was veel publieke belangstelling voor. Dit jaar zijn er twee keer zoveel ridder- en middeleeuwse groepen uit Nederland, Duitsland en België aanwezig op het festival dat plaats vindt op Tweede Paasdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.