stoppelkaters walsen door carnaval heen

mt de parade af. De prijsuitreiking en de grote polonaise zijn na afloop in Den Vergulden Kater (DLL). ’s Avonds start om 21.00 uur het Groots Kielenbal in De Leeren Lamp. De blikvanger van carnaval is zondag toch wel de ‘crème de la fleur’ die voorbijtrekt in de grootste carnavalsoptocht van Salland. Met recht ‘Sallands’, want de deelname uit de ruime omtrek van Raalte is fors.

Schitterende wagens en kleurrijke (zeer grote) groepen uit o.a. Heino, Lemelerveld, Boskamp en Olst-Wijhe, nemen elk jaar weer deel aan deze bonte stoet. Met recht de grootste, want er doen meer dan tachtig wagens en groepen mee aan deze optocht door het centrum van Raalte. Start en opstelplaats is de Heesweg. Overigens is er zondagochtend ook nog de Stöppelkaterloop met aansluitend een brunch bij Hotel de Zwaan. Het programma van de maandag, oftewel de Rosenmontag, biedt verschillende mogelijkheden: paaldansen bij de Gouverneur, wervelwinden bij Murphy’s, bierfietsen bij Laurel’s en het karaoke-meezing-festijn bij Grand Café Neuf. Dinsdag gaan de Stöppelkaters om 20.00 uur naar het Bessembal in Den Vergulden Kater. ’s Middags vindt daar overigens ook nog het kindercarnaval plaats.

Woensdagmiddag komt er ook voor de Stöppelkaters een einde aan de carnaval met het haringhappen bij Laurels. Meer informatie op staging2.stoppelkaters.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.