steffenruiters naar de hagweg

Na twee verhuizingen in anderhalf jaar tijd, denkt het bestuur van de Raalter Sint Steffenruiters eindelijk een plek voor de komende jaren gevonden te hebben. Het nieuwe onderkomen ligt aan de Hagweg nummer 9, vlak buiten Raalte.

De zoektocht naar een nieuw onderkomen begon na een conflict over de verdeling van de opbrengsten van de papiercontainer bij Manege de Hooge Weg. De stichting Hooge Weg en de Steffenruiters konden het niet eens worden, waardoor laatstgenoemde op zoek moest naar een nieuw onderkomen. Dat werd in december 2009 gevonden bij manege Swartjens, maar dat kon geen permanente oplossing worden. Toen een lid van de club meldde dat de familie Overmars aan de Hagweg een nieuwe hal aan het bouwen was, zocht het bestuur van de Steffenruiters contact met de familie. Medio 2010 vonden de eerste gesprekken tussen Overmars en Steffenruiters plaats. Na vier of vijf gesprekjes waren de partijen het al eens: De Hagweg kon per 1 maart 2011 het nieuwe onderkomen van de ponyclub worden.

Paul Schunselaar, voorzitter van de club, wil vanaf nu alleen nog maar vooruit kijken. “Achter het conflict over het oud papier staat nu een punt. Ik wil het er niet meer over hebben. We gaan nu weer bezig met onze doelstelling. We zijn een leerzame, gezellige vereniging waar ruiters en amazones met een eigen pony vooral plezier aan het rijden beleven. En daarvoor staan we.”

Het bestuur van de vereniging zit vol plannen nu het nieuwe onderkomen gevonden is. “We willen ons naast ponyrijden ook op paardrijden gaan richten. Er komt een landelijke rijvereniging. Die gaat de Hagruiters heten. We gaan werken onder de overkoepelende naam PSV Salland Raalte. Die vereniging wordt onderverdeeld in twee sectoren. Ponyrijden en paardrijden. Ruiters en amazones mogen tot hun achttiende jaar ponyrijden, daarna moeten ze de overstap naar paarden maken. Als we ook paardrijden aan gaan bieden, dan kunnen we leden langer vasthouden. Zo kan onze vereniging groeien.” De vereniging heeft nu achttien leden, maar Schunselaar verwacht dat het ledenaantal dan wel eens door zou kunnen groeien tot een kleine dertig.

De lessen voor ruiters en amazones zijn sinds 1 maart gestart aan de Hagweg. Het is de bedoeling dat de instructrices die nu lessen geven, straks ook de paardrijlessen gaan verzorgen. “Het zijn allemaal erkende instructrices, ze stomen onze leden klaar voor concoursen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.