sluiting drugspand gevolg groot onderzoek

De sluiting van de drugswoning aan de Aar van de Werfhorstsingel in Raalte was een gevolg van een grootschalig politieonderzoek. Dat bleek dinsdag in de rechtbank toen de drie verdachten voor de rechter moesten verschijnen.

Al in mei 2010 kreeg de Criminele Inlichtingen Eenheid van politie IJsselland een tip dat er in de woning in harddrugs gehandeld zou worden. De omzet van die drugshandel zou volgens de tip zelfs boven de 10.000 euro per week zijn. Hierop volgde een grootschalig onderzoek.

Er zou zelfs in augustus 2010 een overval op de woning zijn gepleegd, waarbij twee mannen de bewoners onder bedreiging van een vuurwapen drugs afhandig hebben gemaakt.

De achterzijde van de woning werd zelfs vier dagen middels een videocamera in de gaten gehouden. In die vier dagen betraden 69 bezoekers de woning, waarvan veel bezoekers per dag meermaals slechts enkele minuten in het huis verbleven. Ook werd er een telefoontap geplaatst. De telefoon van de oudste zoon die in het huis woonde werd afgetapt.

Toen de politie uiteindelijk op 2 december de woning binnenviel, werd er ongeveer 80 gram cocaïne aangetroffen. Ook werd in totaal bijna 11.000 euro aan contant geld gevonden. Bij die inval werden de drie bewoners van het pand gearresteerd. Hierop besloot de burgemeester van Raalte een sluitingsbevel voor de woning uit te vaardigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.