sjaak heeft zijn plek achter de toog gevonden

De jonge ondernemer weet zich gesteund door zijn vriendin Manon Poppe (19), kleindochter van de familie Poppe die ooit in Raalte een populair café had. Ook Sjaaks ouders John en Dieneke helpen achter de schermen mee. Begin januari werd bekend dat Sjaak en Manon de nieuwe uitbaters van d’Olde Wettering zouden worden. Dat bericht werd positief ontvangen in Lierderholthuis dat inmiddels al bijna een jaar zonder café zat. “Eigenlijk heb ik vanaf dat moment alleen maar positieve reacties gehad”, vertelt Sjaak. “Een moeder van een vriend van me zei echter wel meteen dat we er geen modern café van moesten maken. Dat is ook niet gebeurd. Het is een echte bruine kroeg gebleven met lekker veel hout. Het ziet er misschien nog wel ouderwetser uit dan vroeger.”

Dat wil niet zeggen dat d’Olde Wettering niet wat is aangepast. De grote zaal kan, als dat nodig is, worden opgedeeld in twee compartimenten. Die kunnen eventueel ook weer bij het café worden aangetrokken en zijn desgewenst ook bruikbaar als extra eetcaféruimte. “Maar zo lang dat niet gebeurd heeft het cafégedeelte heeft een oppervlakte van net geen zeventig vierkante meter en dus mag er gerookt worden.”

Sjaak weet dat hij jong is, maar volgens hem is dat absoluut geen bezwaar. “Ik heb jarenlang bij Kartplaza gewerkt, ook veel in het weekend, dus ik ben het wel gewend. Het was altijd al een droom van me om voor mezelf te beginnen. d’Olde Wettering kwam toevallig op mijn pad. Samen met mijn vader heb ik bekeken wat er mogelijk was en wat we zouden willen.” Sjaak huurt het pand van Stichting Dorpshuis Lierderholthuis, die het pand op haar beurt weer huurt van de gemeente. Op termijn zal d’Olde Wettering opgenomen worden in het dorpshuisconcept dat nu in ontwikkeling is. “Zo meteen zullen we functies overnemen van de Kerkehoek. Iedereen is welkom. Maar we blijven wel een commerciële partij, ook binnen het dorpshuisconcept. We hebben er echter wel alles aan gedaan om zo laagdrempelig mogelijk te zijn. We hanteren heel erg vriendelijke prijzen. Een pilsje heb je hier al voor 1,25 euro en een flesje voor 1,50 euro.” Sjaak benadrukt dat hij hiermee geen bieroorlog wil ontketenen. “Maar we redden het hier niet alleen met de inwoners van Lierderholthuis. We hebben ook andere gasten nodig. Of dat nou fietsers zijn of mensen die hier gewoon eens een biertje willen drinken in de kroeg. We hebben hier bovendien ook nog de zaalruimte en met dergelijke prijzen hopen we aantrekkelijk te zijn voor feestjes en partijen van mensen uit de wijde regio.”

Sjaak is niet bang dat hij niet genoeg overwicht heeft op zijn gasten. “Alles draait om wederzijds respect. Ik moet de mensen hier natuurlijk nog een beetje leren kennen, het is nu nog een beetje aftasten, maar ik ben er helemaal niet bang voor dat mijn leeftijd wat dat betreft problemen gaat opleveren. Ook bij Kartplaza moest ik groepen leiden. Je moet niet de baas zijn, maar wel zorgen dat je de situatie de baas bent. En wat dat betreft, is het hier in Lierderholthuis ook anders dan in de stad. Hier krijg ik waarschijnlijk een vaste groep gasten, als je in de stad een kroeg hebt, weet je nooit wie je binnen krijgt en wat je allemaal kunt verwachten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.