simone haarman wint steffentrofee

.

Het was de vijfde keer dat het tweedaagse springconcours voor pony’s werd gehouden. Zaterdagochtend werd er in het Paardensportcentrum Tiebot in Olst begonnen met de klasse B en zaterdagmiddag met de klasse L. Op zondagochtend kwamen de M- en de Z-combinaties aan de start.

Alle deelnemers mochten twee parcoursen rijden om zich te kunnen plaatsen voor de finale op zondagmiddag. Dit was een klassiek parcours met een barrage achteraf waarin parcoursbouwer Frans Berings uit Zwolle alles had gestopt voor een spannende eindstrijd. Korte wendingen en de sprint naar de laatste hindernis ontbraken niet.

In de L-finale was Sigrid veruit de snelste, met een tijd van 39,85 was zij bijna 4 seconden sneller dan Kylian Berghorst. In de M en Z ZZ finale was Roell Elders met zijn pony Beltaine’s Desteny goed op weg om de snelste tijd neer te zetten. Anne Borgers was echter net een fractie sneller en zette een foutloze rit in een tijd van 38,86 neer.

In de B finale werd de spanning flink opgevoerd door een scherpe tijd van Lynn van Oldeniel, vorig jaar winnaar in de L finale. Simone Haarman kwam met haar pony Robina net iets te kort op Lynn, maar Simone had twee ijzers in het vuur, met haar pony La Nina noteerde zij een tijd van 30,80. Het zou nog heel spannend worden want ook Anniek Schunselaar deed een gooi naar de Trofee met haar pony Voem Voem, haar tijd van 31,48 was uiteindelijk goed voor de tweede plaats.

De ander uitslagen kun je terugvinden op http://staging2.startlijsten.nl/, voor meer foto kun je kijken op http://staging2.desteffentrofee.blogspot.com/

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.