Home / archiefcentraal / second home uganda bij de ikon

second home uganda bij de ikon

De stichting Second Home Uganda komt met haar activiteiten in Kitojo op de IKON-tv. Zondag 20 maart besteedt de landelijke omroep aandacht aan het landbouwproject waarbij weeskinderen een menswaardig bestaan, maar vooral ook een toekomst met uitzicht wordt geboden.

Kitojo is een dorp in Uganda. Jeroen Natrop uit Raalte kwam er terecht, trouwde daar en zet zich nu, samen met een Raalter-Doesburgse stichting, in voor weeskinderen in het dorp. Die weeskinderen wordt een tehuis (een second home) aangeboden, waar ze onderwijs krijgen, leren over gezondheid en meteen ook een landbouwproject runnen. De Stichting Second Home “brengt geen vis”, aldus woordvoerder Henny Velthof, “maar we leren ze vissen.” Met die beeldspraak zegt hij dat de hulp erop is gericht de mensen ter plekke een toekomst te geven waarin ze zich zelf kunnen redden.

Juist die werkwijze heeft de Stöppelhaene afgelopen jaar doen besluiten de oogstgave naar Kitojo te doen. En Stichting Wilde Ganzen heeft ook besloten een flinke duit in het zakje te doen. “Daar kunnen we bijvoorbeeld dieren voor kopen, waarmee ze de boerderij kunnen starten. En we kunnen ze helpen een schuur te bouwen”, aldus Velthof.

Zondag 20 maart is de korte uitzending over Kitojo te zien om 11.58 uur op Nederland 2.

Lees ook

CRT huldigt Mitchel Schotman

RAALTE – Wielervereniging CRT heeft woensdag 15 september Mitchel Schotman gehuldigd voor zijn BMX-prestaties. Mitchel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.