salland tekent voor onderwijskamer

Het doel van de overeenkomst is alle leerlingen uit de regio passende zorg bieden, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. “Wij zijn concurrenten, maar op het gebied van zorg concurreren we niet.“

Carmel College Salland, Stichting Openbaar basisonderwijs De Mare, Stichting Christelijk Onderwijs Salland (SCOS), Stichting Weer Samen naar School en de locatie Capellenborg, Van der Capellen scholengemeenschap verenigen zich in de Sallandse OnderwijsKamer.

De bijeenkomst werd geleid door de rector van Carmel College Salland, Johan Supèr. Hij benadrukte dat het belangrijkste uitgangspunt is: we doen het voor de leerlingen en hun ouders. De vertegenwoordigde onderwijsinstellingen bevestigen en onderstrepen dat. Onder de aanwezigen bevond zich ook de burgemeester van Olst-Wijhe, Ton Strien. Hij is verheugd dat de verschillende partijen de handen ineen hebben geslagen om het onderwijs in de regio te verbeteren. ”Met deze samenwerkingsovereenkomst onderscheiden wij ons van andere delen van het land.”

De ambitie van de Sallandse OnderwijsKamer is dat alle leerlingen uit Salland in hun eigen regio onderwijs kunnen volgen op maat. Dat betekent dat leerlingen die nu speciaal onderwijs volgen dan op het reguliere onderwijs de juiste begeleiding en zorg moeten krijgen. Dat geldt niet speciaal voor moeilijk lerende kinderen, maar ook voor kinderen die bijvoorbeeld hoogbegaafd zijn.

Reinier de Voogd, algemeen directeur Van der Capellen scholengemeenschap, vindt dat het in deze tijd vooral om het individu gaat. Dat sluit wat hem betreft zeer aan op de ambities van de Sallandse OnderwijsKamer. Hij erkent de concurrentie tussen de onderwijsinstellingen, maar dat hoeft wat hem betreft geen rol te spelen in het onderwijsverband. ”We willen ieder kind in Salland passend onderwijs bieden. Daarvoor hebben wij elkaar nodig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.