reacties op coop lemelerveld positief

“Ik hoef mijn hoofd maar in de winkel te laten zien of de felicitaties vliegen me om de oren!” Johan Neppelenbroek lacht. De reacties van de klanten op zijn nieuwe Coop-supermarkt in Lemelerveld (de voormalige Super de Boer) die vorige week donderdag haar deuren opende, zijn unaniem positief. “Super hè! We hadden het gehoopt, maar stiekem ook wel verwacht. We hebben er alles aan gedaan om de winkel zo mooi mogelijk te maken. Maar al die goede reacties geven wel voldoening. Daar doe je het voor!”

“Een nieuwe, frisse huisstijl, een voordeliger prijsstelling, de artikelen van Coop zijn immers wel iets aantrekkelijker geprijsd en ook nog eens een uitbreiding van het winkeloppervlak met circa tweehonderd vierkante meter, ik denk dat we daarmee de voordelen voor de klanten wel aardig opsommen”, stelt Johan die samen met zijn vrouw Thea de winkel exploiteert. “En daarnaast is ook de belichting van de winkel anders afgesteld waardoor je veel frisser de winkel inkijkt.” Ook nieuw is een uitgebreid ‘versplein’ achterin de supermarkt waar alle versartikelen op bijna marktachtige wijze aan het publiek gepresenteerd worden. Daarbij is er natuurlijk veel aandacht voor het vlees. “Ik heb een slagersachtergrond”, legt Johan uit. “Bijna elke supermarktondernemer heeft wel iets in zijn assortiment waarmee hij of zij zich extra profileert. In ons geval is dat het vleesaanbod. Thea en ik vinden het leuk om daar veel energie in te steken.”

De extra winkelruimte kon worden gerealiseerd na de overname van de DA-drogisterij naast de Super de Boer. “We hebben onze sociale ruimte, de kantine, de keuken en de toiletten, verhuisd naar het pand van de DA. Daardoor is er in het andere pand weer extra ruimte vrijgekomen. Bovendien hebben we voorin de voormalige DA een kleine slijterij gerealiseerd. Na het sluiten van Jansen had het dorp geen slijterij meer. En een plaats met de grootte van Lemelerveld hoort er wel eentje te hebben, vind ik. En ook voor ons is het een waardevolle uitbreiding. Hoe vollediger het aanbod, hoe beter!”

De overstap naar Coop heeft alles te maken met de recente overname van Super de Boer door de Jumbo. “De Jumbo heeft meteen te kennen gegeven niet alle winkels van Super de Boer over te willen nemen. Kijk de Jumbo heeft om haar bestaan te waarborgen een flinke omzet nodig. De winkels die een wat kleiner marktgebied voorzien zijn dus afgestoten naar de Coop.” Niet dat Johan het erg vindt, nee de Coop hanteert wat hem betreft een geweldige formule. “Het is een coöperatieve vereniging dus als filiaal heb je heel veel inspraak. Nadat bleek dat we verder zouden gaan als Coop ben ik meteen gaan rondrijden in de regio. Praatjes maken met andere Coop-exploitanten. En wat ik hoorde en zag beviel me prima! En niet voor niets. Ik ben blij dat nu alles afgerond is. We hebben een prachtige zaak. We zijn klaar voor de toekomst, hier kan Lemelerveld jaren verder mee!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.