raalte zet het mes in cultuursubsidies

ssenenleden aan culturele verenigingen komen te vervallen. Die voor jeugdleden blijft overigens bestaan. De gemeente volgt hierin de lijn zoals die reeds voor sportverenigingen in de gemeente bestaat.

“Ik vind het daarbij belangrijk dat de jeugd bij hun ontwikkeling kennis kan maken met cultuur. Cultuureducatie van kinderen tot 18 jaar vinden wij belangrijk. Het college heeft daarom de keuze gemaakt subsidies voor jeugdleden te handhaven, maar de subsidie per volwassenenlid te laten vervallen. Dat is in lijn zoals dat ook met de subsidies voor de sportverenigingen het geval is,” aldus verantwoordelijk wethouder De Groot.

Ook moeten projecten en evenementen binnenkort op eigen benen gaan staan. Een evenement of project krijgt maximaal drie jaar lang subsidie, daarna moet het op eigen benen staan. “Daarmee ondersteunt de gemeente projecten bij de start en kan het project uitgroeien, zichzelf bewijzen en daarmee op eigen benen komen te staan. Na deze termijn van drie jaar wordt beoordeeld of de subsidie nog langer nodig is. Dit biedt ruimte voor vernieuwing, we kunnen nieuwe initiatieven afwegen tegen bestaande,” aldus de Groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.