pony ligt drie dagen in weiland dood te gaan

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft in een weiland in Zwolle een acht maanden oude pony aangetroffen die op sterven na dood was. Het dier bleek daar al drie dagen te liggen. In overleg met het Openbaar Ministerie heeft een dierenarts de pony laten inslapen. De eigenaar krijgt een proces-verbaal wegens verwaarlozing van het dier.

Volgens de dierenarts was het dier cachectisch, een ernstige vorm van vermagering waardoor het dier zichzelf van binnen ‘op eet’. Daardoor was er geen vet of spierweefsel meer te zien. Een van de ogen zat helemaal dicht en was opgezwollen, het ander was ontstoken. De neus was kapot en vervuild.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.