open huis nieuw rande en ijskelder

Op zondag 13 maart zet Huis Nieuw Rande haar deuren open. Een goede kans om deze lokatie aan de dijk tussen Deventer en Olst van binnen te bekijken. Maak kennis met de geschiedenis van het huis, wandel door het park en bekijk de onlangs gerestaureerde monumentale ijskelder. Historicus Henk van Baalen uit Deventer geeft een aantal lezingen over de historie van het huis en gidsen van het IVN geven rondleidingen met uitleg over het natuurschoon. Ook kunt u zelf rondwandelen door het park.

Huis Nieuw Rande is in gebruik als locatie voor besloten bijeenkomsten zoals huwelijken, recepties, vergaderingen, symposia en condoleances. Eigenaar IJssellandschap en exploitant Monique Linthorst hebben besloten om op zondag 13 maart tussen 11.00 uur en 16.00 uur iedere Sallanders de kans te geven het huis en het park gratis te bekijken.

Medewerkers van Huis Nieuw Rande geven uitleg over de verschillende kamers, inclusief de trouwsalon de “Duymaer van Twist”. In de Koetsenpoort vindt u een mini-expositie over het IJssellandschap. In deze ruimte wordt ook uitleg gegeven over de historie en restauratie van de monumentale ijskelder op het eiland bij Nieuw Rande. Dit eiland is normaal gesloten, maar op 13 maart kunt u het eiland bezoeken en de ijskelder van buiten en binnen bekijken.

Historicus Henk van Baalen geeft drie keer een lezing in de Zocherzaal. Hij gaat in op de historie van het huis en plaatst deze in de geschiedenis van Deventer en Salland.Door het IVN wordt drie keer een rondleiding gegeven door het park rond het huis. Tijdens de wandeling wordt ook gezamenlijk een bezoek aan de ijskelder gebracht.

Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een overzicht van de wandelroutes door het park uitgereikt. Daarmee kan ook zelfstandig een wandeling worden gemaakt. De route naar de ijskelder staat apart gemarkeerd zodat iedere bezoeker de ijskelder kan bezoeken.

Voor meer informatie kun je terecht op staging2.ijssellandschap.nl en staging2.huisnieuwrande.nl

1 REACTIE

  1. Hallo
    kun je me vertellen wanneer er meer rondleidingen zijn in het jaar .Ben namelijk nieuwsgierig hoe het eruit ziet ik hem het namelijk gemetseld .Ben nu met pensioen en lijkt me mooi om het nu compleet te zien .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.