omheining viert 30 jarig bestaan met boek

De Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ uit Heino viert in het weekend van 25 en 26 maart haar 30-jarig bestaan. Ter gelegenheid van deze verjaardag worden er in het weekend verschillende activiteiten gehouden. Klapper van het weekend wordt de presentatie van het nieuwe boek ‘De Canon van Heino’. Het boek moet volgens Giel Bisschop van Omheining “een mijlpaal in de geschiedenis van Heino” worden.

Naast de presentatie van het boek, vinden er rondom de verjaardag van de vereniging voor heemkunde nog meer activiteiten plaats. De presentatie van het boek is overigens wel de opening van het programma. Dat vindt plaats op 25 maart om 15.00 uur in de Maelderieje, bij de ingang van de VVV in Heino.

Daarna brengen Jelske Stegeman en Bart Bras om 19.00 uur een licht theatrale versie van een dialoog die door Henk van der Veen Sr. is geschreven. Saillant detail: Van der Veen sr. is de grootvader van Stegeman. Zij zullen een nieuwe blik op deze dialoog werpen, door hem als ludieke schets neer te zetten.

Daarna is er tot 21.00 uur een open huis. Alle werkgroepen van Omheining presenteren zich. Ook is er een film en een diapresentatie te zien uit de jaren 1950 tot 1963. Deze neemt je mee in het verleden van Heino.

Op zaterdag vervolgt het programma zich. Vanaf 10.00 uur gaat het open huis weer verder, om 1.00 uur en om 14.00 uur treden Stegman en Bras weer op en rond 16.00 uur is de sluiting. Tijdens beide dagen is het nieuw gepresenteerde boek verkrijgbaar. Ook is het weekend de aftrap voor een nieuwe tentoonstelling over verschillende verzamelingen van inwoner van Heino. Deze is na het weekend ook nog te bezichtingen, elke maandag en zaterdag tussen 10.00 uur en 12.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.