nieuwe voorjaarscollectie bij hoekman

De lente komt eraan. Dat betekent voor de tuin- en woninginrichtingsbranche drukke tijden. “De eerste zon is voor de tuin, maar daarna is de woning aan de beurt”, leggen Henri en Joke Hoekman van Hoekman Verf & Wand uit. “Veel mensen willen immers binnen en buiten uiting geven aan het voorjaarsgevoel.” Hoekman Verf & Wand in Raalte presenteert dan ook een uitgebreide nieuwe collectie.

Bij Hoekman Verf & Wand vind je alles op het gebied van verf, behang, raamdecoratie, gordijnstoffen en tapijt. “We zijn dé speciaalzaak voor onderhoud, aankleding en verfraaiing van je huis”, vertelt Joke. “Ons aanbod is altijd up to date. We bezoeken elk jaar verschillende gespecialiseerde beurzen om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Dat moet je in onze branche ook doen. We verkopen immers mode en emotie!”

De nieuwe kleuren en motieven zijn wat vrolijker, signaleren Joke en Henri. “Dat zal alles te maken hebben met de economische crisis. De mensen zijn het sombere gedoe wel een beetje zat. De lente komt eraan, weg met de dip! Dat is ook onze insteek: onze klanten moeten hier vrolijk weggaan. Ze moeten hier zin hebben gekregen om thuis aan de slag te gaan.”

Nieuwe trends? De terugkeer van geel in de wandbekleding en een sterkere hang naar individualisering van de woonkamer. Joke: “Sausen is nog steeds populair, maar het behang is nooit weggeweest. Daarmee geef je net iets meer een persoonlijke touch aan je interieur. Maar er zijn ook nieuwe schildertechnieken mogelijk. Zo is effino tegenwoordig populair. Dat is een schildertechniek die ook voor de leek goed te doen is. Je creëert er kalkmatte effecten mee.”

De verdere hang naar individualisering heeft ook gezorgd voor een groter aanbod van wat meer avontuurlijke behangmotieven. Joke wijst wat dat betreft op het merk Élitis. “Dat is een Frans merk dat echt bijzondere behangsoorten levert. Denk bijvoorbeeld aan behang dat er uitziet als koeien- of olifantenvel. In de woninginrichting wint de natuur überhaupt aan populariteit. Bloemenbehang is weer helemaal terug, maar dan wel in een stijl die past bij het nu. Maar ook grote afbeeldingen op het behang, zoals bijvoorbeeld van een olifant, zijn mogelijk.”

Voor de klussers die staan te popelen om de lente toe te laten in hun woonkamer hebben Joke en Henri een belangrijke tip. “Het belangrijkste is dat je interieur één geheel moet vormen. Als je plannen maakt voor een nieuwe inrichting van je woonkamer, moet je alle materialen daarin mee nemen. Als je besluit om je oude gordijnen te laten hangen, dan moet je daar rekening mee houden. Een ketting is immers zo sterk als de zwakste schakel.”

Hoekman Verf & Wand is te vinden aan de Munstersestraat 4 in Raalte. Meer info op staging2.hoekmanverfenwand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.