nieuwe editie van landelijke open huizendag

Eén van de deelnemende makelaarsbedrijven is Hannink Makelaars in Raalte (met een tweede vestiging in Wijhe). “Maar liefst 75 huizenbezitters uit ons bestand doen mee”, vertelt Paul Hannink. “Dat is voor ons een record. De Open Huizendag heeft blijkbaar een goede reputatie opgebouwd.”

Paul is er eerlijk over: deelname aan de Open Huizendag is geen garantie voor succes. “Je loopt als eigenaar het risico dat er niemand komt, anderzijds loop je, als je niet meedoet, het risico dat je net die ene geïnteresseerde partij mist. De Open Huizendag is een relatief eenvoudige manier om je huis te openen voor een breed publiek. Als de bezoekers niet geïnteresseerd zijn, tippen ze wellicht iemand anders…” Gemiddeld trekken de deelnemende woningen twee tot drie geïnteresseerden per pand.

“Het voordeel zit ‘m in de laagdrempeligheid”, vertelt Max van der Kwaak. “Naast echt geïnteresseerde koopkandidaten trek je zo’n dag ook potentiële kopers, die pas op termijn plannen hebben en het prettig vinden zich vrijblijvend te kunnen oriënteren. Soms moet je een woning eerst van binnen zien om hem volledig te kunnen waarderen. In elk geval leidt zo’n dag tot nieuwe contacten. En dat is voor ons, markttechnisch gezien, altijd waardevol.”

Het aanbod is divers. Van vrijstaande boerderijwoning tot rijtjeshuis, van appartement in het centrum tot een woning buitenaf. De eigenaren zijn die dag aanwezig om hun gasten rond te leiden en van alle gewenste informatie te voorzien. Je hoeft geen afspraak te maken, je kunt gewoon bij de woning(en) van je keuze naar binnen stappen.

De Open Huizendag duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Hannink Makelaars is in Raalte te vinden aan de Herenstraat 1, tel: 0572-351291 en in Wijhe aan de Stationsweg 23, tel: 0570-524344. Meer informatie op staging2.hannink.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.