modderbaan op luttenbergs feest

“Hou het stuur recht”, zo schrijft het persbericht. “De modderkluiten vliegen om je oren! Je motor zakt weg in de weke massa! Hoe ver kom je? Haal je de ander kant? De toeschouwers schreeuwen het uit van opwinding en plezier! Wat een moddergevecht van mens en machine! Lachen geblazen als een coureur onderuit gaat en niet meer te herkennen is door de zwarte drab…” Ja, in Luttenberg weten ze wel hoe ze een wervende tekst moeten schrijven.

Het idee is afkomstig van Jan te Wierike, uitbater van café de Schoenmaker. De organisatie heeft de proef al op de som genomen. Op een stuk land bij een boer hebben enkele Luttenbergse coureurs een traject uitgeprobeerd. Het programmaonderdeel wordt de opvolger van ‘De strijd der Sterke Mannen’. Dat heeft wel tot gevolg, dat het gatgraven verplaatst wordt naar de vrijdagmiddag, omdat de gatgravers anders in een

modderbak staan te spitten.

Daarmee is dus een einde gekomen aan de jaarlijkse ‘sterke mannen’-strijd. Het feestcomité heeft besloten te stoppen met dit programmaonderdeel in verband met de teruglopende belangstelling. Niet van het publiek, maar wel van de deelnemers. “Vorig jaar zijn we gered door twee medewerkers van de kermis, sterke jongens uit Litouwen, anders hadden we gewoon te weinig deelname gehad. Dus, met pijn in het hart, zeggen we vaarwel tegen dit onderdeel, we nemen afscheid van de sterke mannen….!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.