mini optocht boerhaar trekt veel publiek

Sallands eerste carnavalsoptocht vond vanmiddag om 13.00 uur plaats in Wet’ringburcht, beter bekend als Boerhaar. De optocht was niet veel langer dan het dorp zelf, maar dat leek de carnavalsvierders niet te deren.

Het hele dorp leek uitgerukt om de prinsenwagen, met daarachter prachtig uitdoste kinderen, te bekijken. De parade telde welgeteld één wagen, de bekende prinsenwagen, waarop onder andere Prins Ronnie en Jeugdprinses Jesse van de partij waren. Even leek de wagen niet door de smalle straten van Boerhaar te kunnen, een geparkeerde auto stond in de weg. Maar nadat een paar stoere prinsen de auto aan de kant duwden kon de stoet verder door het Sallandse dorp trekken.

De verklede kinderen maakten de optocht compleet met hun omgebouwde skelters en andere kleine voortuigen. Er was bijvoorbeeld een Mac Donalds wagen met allemaal kleine clowntjes daarom heen. Twee jongens maakten de blits op een sportieve Ajax skelter en ook de andere kinderen bleven niet achter en zagen allemaal uit om door een ringetje te halen.

De optocht eindigt bij de zaal Logtenberg, waar het feestgedruis de hele middag verder gaat. Zaterdag gaan de Boerhaarse carnavalsvierders naar de buurtdorpen Boskamp en Wijhe, om daar deel te nemen aan de optocht. Zondag doet het gezelschap mee aan de optocht in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.