middeleeuws bezoek op basisscholen

Basisschool de Rietkraag in Raalte en De Dolfijn in Heino kregen afgelopen dinsdag bezoek van in Middeleeuwse kleding gehulde leden van het genootschap de Silveren Swaen. Het gezelschap is ook op tweede Paasdag aan de Hogeweg te zien tijdens het Historisch Festival. Woensdagmorgen werden de Hartkampschool in Raalte en de Antoniusschool in Mariënheem bezocht.

De scholieren vonden de bijzondere clinic van de gasten leuker dan de reguliere geschiedenislessen. De combinatie van allerlei interessante weetjes, feiten en verhalen over de Middeleeuwen sloeg enorm aan bij de kinderen. Organisatoren John Kruiper en Rene de Vrieze waren dik tevreden, “Vorig jaar hebben we voor de eerste keer op enkele basisscholen deze speciale clinics gegeven rond het thema Middeleeuwen. Dit jaar was de animo zo groot dat we niet eens elke school konden bezoeken. We hebben twee dagen uitgetrokken om langs scholen te gaan in Raalte, Heino en Mariënheem, veel van die kinderen zie je dan op tweede paasdag weer terug.”

Voor alle kinderen die het Historisch Festival willen bezoek met hun ouders is een speciale prijs gemaakt. Kinderen tot dertien jaar betalen 2,50 euro, voor kinderen in een buggy wordt geen entreeprijs gevraagd. Daarnaast kunnen kinderen bij de VVV een kleurplaat ophalen en wordt de tekenaar van de mooiste kleurplaat beloond met een echte crossfiets, beschikbaar gesteld door fietsspecialist Rudie Assink. De prijsuitreiking vindt plaats op de dag van het festival, op de podium van het horecaplein.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.