mens en paard symbool voor communicatie

In het rustieke buitengebied van Bathmen bevindt zich OVERDULVE-EQUI, het coachings- en trainingsbureau waar Hadé Overdulve werkt met paarden en met mensen. Met de door haar ontwikkelde Filippusmethode is ze inmiddels zeer succesvol in de begeleiding van individuen en groepen. Hierbij confronteert ze de deelnemers met hun positieve en negatieve eigenschappen door hen non-verbaal te laten communiceren met paarden. De wijze van uitstraling van deze lichaamstaal geeft inzicht in de manier waarop iemand functioneert binnen een groep. “Het is iedere keer zeer verhelderend om te ontdekken en te ervaren hoe sterk de impact van die uitstraling is. In ons contact met anderen heeft onze uitstraling namelijk een veel groter effect dan onze woorden. Tijdens mijn trainingen leer ik de deelnemers om effectief te spelen met hun uitstraling,” aldus een bevlogen Hadé.

Hadé Overdulve woonde tot haar twaalfde jaar in Rwanda (Afrika). Lichaamstaal lezen en interpreteren was noodzakelijk als gesproken taal tekort schoot. Eenmaal in Nederland raakte ze gefascineerd door paarden en ontdekte de overeenkomst in gebruik van lichaamstaal. Hadé vertelt: “Paarden kunnen vanuit hun instinct mensen spiegelen, zodat je geconfronteerd wordt met eigen innerlijke overtuiging. Het is aan jou wat je met die informatie doet. Het lijkt heel simpel en dat is het ook.” De Filippusmethode berust op het geven van simpele opdrachten aan een paard, vanaf de grond. De interactie die ontstaat tussen mens en paard staat symbool voor de communicatie tussen mensen onderling. Deelnemers verkennen zo hun innerlijke terreinen van belemmerende overtuigingen, verborgen verlangens, onvermoede krachten en kwaliteiten en onontgonnen perspectieven. De soms ontroerende of confronterende en vaak ook humoristische momenten zijn glashelder en spreken voor zichzelf. Nogmaals Hadé: “Mensen met paarden samen laten werken blijkt een krachtig instrument om naar jezelf en gebeurtenissen te kijken. Daarvoor hoeft iemand niet jarenlang intensief met paarden bezig te zijn. Soms is drie minuten in de bak met een paard al genoeg. Mijn kracht ligt erin om als tolk en vertaler de ondertiteling te verzorgen bij de ervaring van de deelnemers in de bak. Het is mijn uitdaging om deze vertaling zo te doen dat de deelnemer zichzelf in een ander licht gaat zien in contact met anderen. Samen met de deelnemer geven we woorden aan de ontdekkingen en formuleren we handvatten voor de dagelijkse praktijk.”

Hadé is ontzettend gepassioneerd en vol overgave bezig met haar paarden en dat zorgt voor verbluffende resultaten. Dat haar manier van werken effectief is gebleken, blijkt wel uit de indrukwekkende lijst van tevreden deelnemers op haar website. De methode is zo helder dat u zonder tijdverspilling to the point komt.

Voor ondernemers ontwikkelde zij de ééndaagse training ‘BINNEN!’. Deze training is bijzonder geschikt voor mensen die een goede eerste indruk moeten achterlaten bij een gesprek. Hierbij valt te denken aan (startende) ondernemers in acquisitiegesprekken, sollicitanten, verkopers en dergelijke. De training geeft handvatten en inzichten die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Na afloop van de training:

– hebt u handvatten om van communicatie over en weer een succes te maken

– hebt u aan den lijve ervaren wat zich in communicatie over en weer afspeelt

– kunt u aansluiten bij het verbale en non-verbale communicatieniveau van de ander

– hebt u zicht op uw eigen negatieve overtuigingen en kunt u deze positief ombuigen

– begrijpt u welke aspecten in communicatie over en weer aanwezig zijn

– hebt u meer inzicht in de ander

– is uw zelfvertrouwen gegroeid

Kosten: € 295 (excl. BTW)

Data: 8 april, 3 juni of 1 juli

Kijk voor meer informatie op staging2.overdulve-equi.nl of neem contact op met Hadé Overdulve van:

Coachings- en trainingsbureau OVERDULVE-EQUI

Veldkampsteeg 16

7437 PG BATHMEN

T: 0570-541492

M: 06-52106595

E: info@overdulve-equi.nl

I: staging2.overdulve-equi.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.