man lichtte heetense op uit verliefdheid

De 34-jarige R. van A. zou een goedlopend bedrijf hebben, met een overschot van ongeveer 70.000 euro. Daarnaast zo hij 4.000 euro per maand verdienen en had hij meer dan twintig mensen in dienst. Aan het eind van 2008 wachtte de man zelfs een bonus van 50.000 euro. Niks van waar, bleek voor de rechter woensdagmorgen. De man uit Landgraaf hield met dit mooie verhaal een vrouw uit Heeten voor de gek en daarvoor stond hij terecht, oplichting dus.

De Heetense (inmiddels ex-) vriendin van de man stak zichzelf in de schulden: kocht een huis, meubilair en bestelde een auto. “Ik was verliefd op haar en wilde belangrijk lijken,” vertelde de man uit Landgraaf aan de rechter. Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie zichzelf voor 12.000 euro in de schulden te hebben gestoken. “Dat geld gaf ze zelf uit,” verklaarde de man. “En alle spullen heeft ze gehouden, ik heb niks meegenomen.”

Toch vond de officier van justitie dat de man voor zijn leugens moest boeten. Ze sprak van hele kwalijke en nare feiten. Dat vond de rechter ook. “Meneer heeft een mooi verhaal opgehangen en dat heet oplichting.” Hij kreeg een werkstraf van 100 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. Als hij in de komende twee jaar opnieuw in de fout gaat, moet hij die uitzitten.

De man betuigde zijn spijt wel voor de rechter. “Ik heb spijt van wat ik gedaan heb. We waren bezig met iets op te bouwen, maar je moet wat als je continu deurwaarders achter je aan hebt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.