luttenberg uitgeroepen tot kern met pit

Luttenberg is op vrijdag 4 maart uitgeroepen tot Kern met Pit. Het dorp dankt deze titel aan een vrijwilligersproject van openluchttheater Het Lommerrijk en de Stichting Sportbelangen.

De Luttenbergers kregen in het provinciehuis in Zwolle een plaquette en een beloning van duizend euro uitgereikt van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. De voorloper van het huidige Arcadis organiseert het project Kern met Pit uit maatschappelijke betrokkenheid. De ‘Heidemij’ beloonde de Luttenbergse stichtingen voor de inzet van vrijwilligers met een psychiatrische beperking. De buitenploeg van RIBW IJssel-Vecht haalt na elke winter de bezem door het openluchttheater. En in de plaatselijke sporthal ging een vrijwilliger aan de slag in de kantine. De klussers hebben door hun psychische problemen minder makkelijk toegang tot de arbeidsmarkt, maar doen in Luttenberg ervaring en zelfvertrouwen op.

“Het is een klein, maar sympathiek project dat het wij-gevoel versterkt”, vatte de jury het project samen. Namens de gemeente Raalte woonde wethouder Roger de Groot (CDA) de uitreiking bij en deelde een extra schouderklopje uit aan de Luttenbergers. Het stichtingsbestuur van Het Lommerrijk beschouwt de waardering als een opsteker in tijden dat subsidiepotjes krimpen. “Voor de plaquette zoeken we een mooi plekje in ons bos”, meldt Andreas Mars, één van de drijvende krachten achter het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.