line up pedro pico pop internationaal tintje

Daarnaast zijn er ook bands, dichter bij huis, geboekt, waaronder Are You a Lion uit Luttenberg, Activate uit Raalte, Schoolyard Herons uit Haarle, Vine-Yard uit Zwolle en Lick uit Deventer. Daarnaast draaien verschillende DJ’s lekkere plaatjes aan elkaar. De muziek gaat van harde rock naar dance en via blues naar pop. Tevens biedt het festival ruimte voor kunst, skate en stunts.

Het festival op het MBI Terrein is met deze ingrediënten dé plek om muziek te ontdekken en verrast te worden door al het randgebeuren. Een verbeterde ruimte op het festivalterrein is de koffiekamer, omgedoopt tot Minimal Groove Stage. In deze lounge gaan video deejays in panorama projecteren op een muur, onder begeleiding van rustige techno gedraaid door Jan Liefhebber. Zo verdwaalt de bezoeker in een levensechte virtuele wereld.

Voor de afdeling kunst is Nanda Janssen of Lorkeers bij de organisatie van Pedro Pico Pop gekomen. Zij heeft binnen een aantal maanden een veelzijdig kunstprogramma neer weten te zetten. Tussen de kunstenaars bevinden zich bekende gezichten als Ronald Jonkman en Ester van Kempen van studio ROES+ en Maudy Alferink en Camilla Oosterwechel van VOLT. Leerlingen het Carmel College gaan de muur van de fabriek, onder begeleiding van Joyce Heuven, met graffiti versieren.

Daarnaast gaat Tabitha Mann zich bezighouden met bouwen van een rauwe jungle op het festivalterrein. Terreinbeheerder Henk Zielman gaat, net als ieder jaar, vinyl kunst tentoonstellen. Onder een grote overkapping zal een halfpipe staan, waar professionele skaters demo’s geven en waar bezoekers zelf ook aan mee kunnen doen. De beste moves worden beloond met prijzen. Stunts komen van Chuck Borden, een groot stuntman in Hollywood.

Kaarten voor het Pedro Pico Pop festival kosten 10 euro. Op staging2.pedropicopop.com is alle informatie te vinden.