Home / archiefcentraal / lemelerveld wil vierde poot op n348

lemelerveld wil vierde poot op n348

Betsie Ramerman van Plaatselijkbelang en Henri Huetink van Ondernemingsvereniging Lemelerveld (OVL) hielden een hartstochtelijk pleidooi. Zij deden dit tijdens een werkbezoek van CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk, Tweede Kamerleden, de Statenfractie en raadsleden uit Dalfsen. De twee spraken hun dank uit voor de keuze van de provincie voor twee op- en afritten in de N348 bij Lemelerveld.

Daarnaast bedankten zij de provinciale politici ook voor het behoud van de stroomwegfunctie van de N348. Door de aansluiting ten noorden en ten zuiden van Lemelerveld en de toekomstige ongelijkvloerse kruisingen in de N348 zal de veiligheid bij het dorp sterk verbeteren. Ook ontstaat zo een prima ontsluiting van het bedrijventerrein.

De provinciale keuze werd bereikt na een opvallend staaltje samenwerking tussen José Eilert (PvdA Dalfsen), Theo Logtenberg (CDA Dalfsen), David ten Broeke (OVL) en Betsy Ramerman (PB). Ondersteund door de voltallige gemeenteraad en B&M van Dalfsen kreeg hun lobby, opgepakt door CDA-Statenlid Laura Antuma, meer dan voldoende medestanders in Provinciale Staten.

Het plan dat door de provincie op tafel is gelegd voor de zuidelijke aansluiting voorziet alleen in een op- en afrit aan de zijde van het bedrijventerrein. Het gevolg hiervan is dat de bewoners van de andere kant van de N348, het winkelbevoorradend verkeer en sport- en campingbezoekers alsnog door het centrum moeten.

“Het is nu een unieke kans om de verkeersveiligheid in de kern echt te verbeteren en structureel op te lossen”, voerde Ramerman aan. Huetink vervolgt: “Nu aanleggen is overigens ook goedkoper dan wanneer dit later gebeurt.” De CDA-fractie Dalfsen heeft toegezegd hier in de gemeenteraad vragen over te stellen.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.