leerlingen willibrordschool ruimen zwerfafval op

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Willibrordschool hebben vorige week maandag Olst-Noord flink opgeruimd. Wethouder Cor van den Berg vroeg nog voor de zekerheid: “Wat denken jullie dat de drie grootste ergernissen zijn in de wijk”. De leerlingen wisten het precies op te noemen. Top drie blijft zwerfafval, hondenpoep en veiligheid.

De leerlingen die deze week voor de actie Natuurlijk Schoon het zwerfafval opruimden werden door ROVA voorzien van veiligheidsvestjes, handschoenen en knijpers. Het zwerfvuil werd meteen gescheiden in kunststof en rest.

De scholen ontvingen ook een lespakket over zwerfafval, zodat het onderwerp in de klas ook aandacht krijgt. De Willibrordschool haalde al tien volle zakken zwerfafval op, maar er ligt nog genoeg voor de Ter Stegeschool en de PW Alexanderschool. De leerlingen vonden niet alleen klein zwerfafval, maar ook grof sloopafval, zoals vensterglas. Dit is doorgegeven aan de gemeentewerf.

De ergernissen top 3 komt niet uit de lucht vallen. Enkele weken geleden is er een bijpraatavond in Olst-Noord geweest. Naar aanleiding van deze avond gaan er twee werkgroepen van start. Spelen en Bewegen in Olst-Noord en Olst-Noord Schoon. Een aantal actieve bewoners heeft zich aangemeld. Maar natuurlijk kunnen er altijd meer bij. De werkgroepen zouden het mooi vinden als uit iedere straat een bewoner zich aanmeldt om mee te doen.

Opgeven voor een van de werkgroepen kan via gemeente@olst-wijhe.nl ten aanzien van Lianne Arling. Ook jongeren zijn welkom om mee te praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.