Home / archiefcentraal / leerlingen carmel college gaan op culturele toer

leerlingen carmel college gaan op culturele toer

De culturele organisatie Xplosief heeft leerlingen uit de derde klas van het VMBO van het Carmel College Salland op een speelse wijze kennis laten maken met verschillende landen en culturen. Xplosief gaf de scholieren afgelopen donderdag in het Hoftheater in Raalte diverse workshops die te maken hebben met muziek, bewegen en kunst.

In het kader van het vak culturele kunstzinnige vorming (CKV) is deze activiteit voor de derdeklassers georganiseerd. Carmel College Docente Marleen Boerkamp vindt de workshops een groot succes. “De leerlingen gingen met een ‘moet dat nou’ verwachting naar het theater. Maar al gauw deed iedereen leuk mee.”

Zo kregen de jongeren een workshop Afrikaanse, Chinese en Braziliaanse percussie, waarbij ieder land over een andere slagtechniek beschikt. De leerlingen konden hun creativiteit laten zien bij de workshops graffiti en bamboestiek, bouwen met bamboe en elastiek.

Daarnaast konden ze ook nog deelnemen aan verschillende dansen, waaronder een Braziliaanse dans en Latin Hop, wat een mengeling van Latijns Amerikaanse dans en hiphop is. Ten slotte leerden de scholieren de beginselen van Krumping. Deze energieke acrobatische hiphop dansvorm maakt ook gebruik van mime en wilde Afrikaanse tribal-dance.

Na een paar uur oefenen was er aan het einde van de middag een eindpresentatie. Daar konden de leerlingen hun familieleden en vrienden op de hoogte brengen van hun veelzijdige talent.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.